1 خـورش نخود آله(دونیم کاشـان) الخميس أكتوبر 13, 2011 11:43 pm
Admin
Admin
- نخود – یک پیمانه
- گوشت مغزران گوسفند – نیم کیلو
- پیاز – سه عدد
- پوره گوجهفرنگی – نصف پیمانه
- ربگوجهفرنگی – ۴/۱پیمانه
- زعفران – نصف قاشق چایخوری
- لیموعمانی – پنج عدد
- دارچین – نصف قاشق چایخوری
- نمک و فلفل – به میزان لازم
- روغن – به میزان لازم
- گلاب – یک قاشق سوپخوری
طرز تهیه:
ابتدا نخودها را که از قبل خیس
کرده بودیم، پوست گرفته، به دو قسمت تقسیم کرده و پیازها را خرد و مقداری
تفت داده تا طلایی رنگ شود، گوشت و نخودها را اضافه کرده و به آنها
زردچوبه میزنیم سپس آب میریزیم تا نیمپز شوند .در مرحله بعد پوره
گوجهفرنگی، زعفران و ربگوجهفرنگی را میافزاییم، یک ربع آخر،
لیموعمانی، نمک، فلفل و دارچین را اضافه می کنیم و در صورت تمایل
میتوانیم گلاب بریزیم.
* این غذا در شهرهای کاشان و یزد پخته میشود و در شهر یزد به قیمه یزدی معروف میباشد.
* آله در زبان محلی شهر کاشان معنی نیمه و نصفه میدهد.]