1 سالاد بلوچیــــز الثلاثاء أكتوبر 11, 2011 4:46 pm
Admin
Admin
مواد اولیه :
سالاد بلوچیــــز
طرز تهیه:
ابتدا تمامی
مواد را با هم مخلوط و پنیر را به صورت نگینی خرد میکنیم و به مواد
افزوده و در ظرف مناسب میریزیم. سپس سس را روی آن ریخته و سرو مینماییم.
برای تهیه سس هم روغن زیتون و آبلیمو نمک، فلفل و نعنا خشک را با هم
مخلوط کرده و بر روی سالاد میریزیم. میتوان سس این سالاد را با سس
مایونز یا سس خردل هم مخلوط کرد.
معرفی پنیر بلوچیز
لبنیات یکی از گروههای اصلی هرم راهنمای غذایی است که شامل شیر، ماست،
پنیر، دوغ، کشک و بستنی میشود. مصرف روزانه دو تا چهار واحد از این گروه
برای همه افراد توصیه شده است. پنیرها منبع غنی از کلسیم، فسفر و پروتئین
هستند. همچنین کلسیم، فسفر و پروتئین از مینای دندان محافظت میکنند. پس
از صرف محصولات لبنی، میزان کلسیم و فسفر بزاق افزایش مییابد. همچنین حدس
زده میشود که پنیر خاصیت ضد میکروبی در حفره دهان دارد.
پیشگام در تولید پنیر
کشور فرانسه که در جهان به عنوان پیشگام صنعت تولید پنیر شناخته
میشود، از سالها قبل توانسته با بهره گیری از خواص برخی از قارچها، این
محصول را با طعمها و عطرهای متفاوتی تولید کند که مراحل تولید آن، نیز
دارای تکنیکهای ویژهای است. این نوع پنیرها در کشور ما هم وجود دارند و
در مواردی معدود نیز تهیه میشود.
گفتنی است این پنیر سرشار از مواد معدنی، فسفر و کلسیم است. باید به
این نکته توجه داشته باشیم که استفاده از نام کلی کپک در تولید نوع خاصی
از پنیر به این معنی نیست که هر پنیری که به دلیل شرایط نامطلوب نگهداری،
دچار هر نوع کپک زدگی شد، دارای ارزش غذایی بالاتری است.
شما میتوانید این پنیر را از فروشگاههای زنجیرهای یا سوپر مارکتهای بزرگ و معتبر تهیه کنید.
پنیرها به دو دسته تقسیم میشوند:
۱- پنیرهای طبیعی
۲- پنیرهای پروسس
پنیر طبیعی پنیری است که مستقیما از شیر تهیه میشود و با توجه به مدت
زمان رسیدن و میزان رطوبت به سه گروه سخت، نیمه سخت و نرم تقسیم میشوند و
پنیر پروسس پنیری است که از ترکیب یک یا چند پنیر یا ترکیب آنها با خامه و
سایر افزودنیهای مجاز تهیه میشود.
در اینجا به معرفی یکی از انواع پنیرهای طبیعی به نام پنیر بلوچیز میپردازیم.
بلوچیز در زبان انگلیسی یعنی پنیر آبی. این پنیر نوعی پنیر نرم فرانسوی
میباشد و به دلیل رگههای آبی که در آن وجود دارد به پنیر رگه آبی نیز
معروف است. یک کیلو پنیر بلوچیز دارای ارزش تغذیهای معادل۱۲-۱۰کیلوگرم
شیر گاو میباشد. از این پنیر به عنوان پنیر مزه درتهیه انواع سس، سالاد،
ساندویچ و غذاهای حاوی تخم مرغ و گوشت و به عنوان چاشنی، به همراه نان جو
و نان محلی استفاده میشود.
شرایط نگهداری: این پنیر را میتوان حدود دو ماه در یخچال در دمای ۸-۴
درجه سانتیگراد نگه داشت. پس از باز کردن بسته، فویل پیچیده و در یخچال
نگهداری شود.]
- کلم قرمز خردشده دو پیمانه
- نخودفرنگی، ذرت، گوجهفرنگی نگینی خردشده از هر کدام نصف پیمانه
- پنیر بلوچیز ۱۰۰گرم
- روغن زیتون ۱/۳ پیمانه
- آبلیمو سه قاشق سوپخوری
- نمک و فلفل به میزان لازم
- نعنا خشک یک قاشق چایخوری
سالاد بلوچیــــز
طرز تهیه:
ابتدا تمامی
مواد را با هم مخلوط و پنیر را به صورت نگینی خرد میکنیم و به مواد
افزوده و در ظرف مناسب میریزیم. سپس سس را روی آن ریخته و سرو مینماییم.
برای تهیه سس هم روغن زیتون و آبلیمو نمک، فلفل و نعنا خشک را با هم
مخلوط کرده و بر روی سالاد میریزیم. میتوان سس این سالاد را با سس
مایونز یا سس خردل هم مخلوط کرد.
معرفی پنیر بلوچیز
لبنیات یکی از گروههای اصلی هرم راهنمای غذایی است که شامل شیر، ماست،
پنیر، دوغ، کشک و بستنی میشود. مصرف روزانه دو تا چهار واحد از این گروه
برای همه افراد توصیه شده است. پنیرها منبع غنی از کلسیم، فسفر و پروتئین
هستند. همچنین کلسیم، فسفر و پروتئین از مینای دندان محافظت میکنند. پس
از صرف محصولات لبنی، میزان کلسیم و فسفر بزاق افزایش مییابد. همچنین حدس
زده میشود که پنیر خاصیت ضد میکروبی در حفره دهان دارد.
پیشگام در تولید پنیر
کشور فرانسه که در جهان به عنوان پیشگام صنعت تولید پنیر شناخته
میشود، از سالها قبل توانسته با بهره گیری از خواص برخی از قارچها، این
محصول را با طعمها و عطرهای متفاوتی تولید کند که مراحل تولید آن، نیز
دارای تکنیکهای ویژهای است. این نوع پنیرها در کشور ما هم وجود دارند و
در مواردی معدود نیز تهیه میشود.
گفتنی است این پنیر سرشار از مواد معدنی، فسفر و کلسیم است. باید به
این نکته توجه داشته باشیم که استفاده از نام کلی کپک در تولید نوع خاصی
از پنیر به این معنی نیست که هر پنیری که به دلیل شرایط نامطلوب نگهداری،
دچار هر نوع کپک زدگی شد، دارای ارزش غذایی بالاتری است.
شما میتوانید این پنیر را از فروشگاههای زنجیرهای یا سوپر مارکتهای بزرگ و معتبر تهیه کنید.
پنیرها به دو دسته تقسیم میشوند:
۱- پنیرهای طبیعی
۲- پنیرهای پروسس
پنیر طبیعی پنیری است که مستقیما از شیر تهیه میشود و با توجه به مدت
زمان رسیدن و میزان رطوبت به سه گروه سخت، نیمه سخت و نرم تقسیم میشوند و
پنیر پروسس پنیری است که از ترکیب یک یا چند پنیر یا ترکیب آنها با خامه و
سایر افزودنیهای مجاز تهیه میشود.
در اینجا به معرفی یکی از انواع پنیرهای طبیعی به نام پنیر بلوچیز میپردازیم.
بلوچیز در زبان انگلیسی یعنی پنیر آبی. این پنیر نوعی پنیر نرم فرانسوی
میباشد و به دلیل رگههای آبی که در آن وجود دارد به پنیر رگه آبی نیز
معروف است. یک کیلو پنیر بلوچیز دارای ارزش تغذیهای معادل۱۲-۱۰کیلوگرم
شیر گاو میباشد. از این پنیر به عنوان پنیر مزه درتهیه انواع سس، سالاد،
ساندویچ و غذاهای حاوی تخم مرغ و گوشت و به عنوان چاشنی، به همراه نان جو
و نان محلی استفاده میشود.
شرایط نگهداری: این پنیر را میتوان حدود دو ماه در یخچال در دمای ۸-۴
درجه سانتیگراد نگه داشت. پس از باز کردن بسته، فویل پیچیده و در یخچال
نگهداری شود.]